Verneprosjekt i Masai Mara

Stiftelsen Varde har gitt 5000 USD til et miljøprosjekt som skal være med på å sikre dyreliv og økosystem i Masai Mara

Dyrelivet i Afrika er under press – også i området rundt den vakre, dyrerike nasjonalparken Masai Mara i Kenya. Inngjerding, ukontrollert beiting, stor folkevekst har den konsekvensen at dyrelivet er truet. Det truer også masaiens livsgrunnlag. Stiftelsens Varde jobber med Basecamp Foundation, som drives i regi av de prisbelønte safaricampene til Basecamp Explorer. Stiftelsen har over flere år støttet guideskolen stiftelsen driver.

I 2016 ble det også samlet inn mer enn 50.000 USD til et prosjekt som skulle sikre en «wildlife-korridor» fra områdene omkring Naboisho Concervancy til Masai Mara National Reserve. Stiftelsen Varde bidro med 5000 USD.
Korridoren gjør at dyrelivet får et større og tryggere område å ferdes på.


Se film om prosjektet her.

Milliontilskudd til Gaustatoppen

Gaustatoppen får en million kroner til utvikling av turmålet. Les mer

Nasjonale turiststier

Nasjonale turiststier Nå er autorisasjonskravene som skal gjelde for de Nasjonale turiststiene godkjent og i løpet av de neste årene skal inntil 15 norske stier bli autorisert, og inngå i en felles ”merkevare” som skal vise frem og ta vare på de mest populære turmålene våre.

Milliongave til Nasjonale turstier

Milliongave til Nasjonale turstier Sparebankstiftelsen DNB gir Stiftelsen Varde 10 millioner kroner for å jobbe med Nasjonale turstier. Pengene skal gå til konseptutvikling og til å utvikle to turstier på Østlandet.

Hvitserk-skogen

Hvitserk-skogen For å kompensere for miljøskadene flyreisene til turmålene medfører, bidrar Hvitserk og Hvitserks gjester til treplanting i Masai Mara i Kenya.

Frivillig arbeid i Nepal

Frivillig arbeid i Nepal Vil du oppleve Himalaya og samtidig gjøre en innsats i Nepal? Sammen med Vardes lokale samarbeidspartner tilbyr vi en unik opplevelse Everest-regionen.

Verneprosjekt i Masai Mara

Verneprosjekt i Masai Mara Stiftelsen Varde har gitt 5000 USD til et miljøprosjekt som skal være med på å sikre dyreliv og økosystem i Masai Mara

The Small World

The Small World Organisasjonen The Small World ser på utdannelse som den viktigste veien ut av fattigdom.

Koyiaki Guiding School

Koyiaki Guiding School Varde støtter en guideskole i et verneområde utenfor Masai Mara i Kenya som utdanner lokale masaier.