Koyiaki Guiding School

Varde støtter en guideskole i et verneområde utenfor Masai Mara i Kenya som utdanner lokale masaier.

Koyiaki Guiding School arbeider for å sikre økosystemet og utdanne lokale masaier. Skolen ligger i Masai Mara – Serengeti nasjonalpark, som ligger i grenseområdene mellom Kenya og Tanzania og utgjør en av Afrikas store sammenhengende økosystemer. Her finnes en av de siste mektige dyremigrasjonene – halvannen million antiloper og gnu på årvisse vandringer over savannen. Området har også verdens høyeste tetthet av ville dyr, og en betydelig løvebestand. Forskerne mener at 40 prosent av Afrikas gjenværende større pattedyr lever i dette begrensede området!

Rett nord for Masai Mara ligger Mara Naboisho Conservancy, som en integrert del av dette unike økosystemet. Mara Naboisho Conservancy ble etablert av Basecamp Foundation i nært samarbeid med 500 Masai landeiere for å bevare randsonene rundt nasjonalparken og dermed sikre det unike dyrelivet. Mara Naboisho er blitt et eksempel på hvordan bevaring av natur, dyreliv og kultur kombinert med økonomisk utvikling for lokal befolkningen kan organiseres.

Midt i Mara Naboisho Conservancy ligger Koyiaki Guiding School (KGS) som ble etablert i 2001 av lokale Maasai-ledere for å utdanne Maasaier til profesjonelle guider.  Hensikten var å gi en utdannelse til arbeidsløse Maasai ungdommer på lokale hoteller, for å hindre en utvandring til slummen i de store byene. Den ettårige utdannelsen gir unge Maasai kvinner og menn kunnskap og forståelse til å motarbeide den skadelige miljø påvirkningen av natur og kultur samt kunnskap om naturforvaltning og bærekraftig turisme, som et redskap i utviklingen av Masaienes tradisjonelle landområder.

Den ettårige utdannelsen er sertifisert av ”Society of Professional Guides Association” og studenten oppnår bronse nivå ved avslutningen av skole året. Skolen er i dag en av Kenyas mest annerkjente guideskoler.

Flesteparten av elevene kommer fra fattige familier og er avhengige av stipend. Et års skolegang koster USD 2000, men  KGS er i tillegg avhengig av finansiell støtte til drift og teknisk utstyr. Koyiaki Guiding School  er den første og eneste skolen i Kenya som fokuserer på utdannelse av Maasai guider. Siden 2001 er over 200 Maasai guider utdannet, over 85 prosent av dem har fått jobb, langt de fleste arbeider i dag som guider i Maasai Mara.
 
Stiftelsen Varde støtter Koyiaki Guding School og gitt utdanningsstipend til flere elever.

Milliontilskudd til Gaustatoppen

Gaustatoppen får en million kroner til utvikling av turmålet. Les mer

Nasjonale turiststier

Nasjonale turiststier Nå er autorisasjonskravene som skal gjelde for de Nasjonale turiststiene godkjent og i løpet av de neste årene skal inntil 15 norske stier bli autorisert, og inngå i en felles ”merkevare” som skal vise frem og ta vare på de mest populære turmålene våre.

Milliongave til Nasjonale turstier

Milliongave til Nasjonale turstier Sparebankstiftelsen DNB gir Stiftelsen Varde 10 millioner kroner for å jobbe med Nasjonale turstier. Pengene skal gå til konseptutvikling og til å utvikle to turstier på Østlandet.

Hvitserk-skogen

Hvitserk-skogen For å kompensere for miljøskadene flyreisene til turmålene medfører, bidrar Hvitserk og Hvitserks gjester til treplanting i Masai Mara i Kenya.

Frivillig arbeid i Nepal

Frivillig arbeid i Nepal Vil du oppleve Himalaya og samtidig gjøre en innsats i Nepal? Sammen med Vardes lokale samarbeidspartner tilbyr vi en unik opplevelse Everest-regionen.

Verneprosjekt i Masai Mara

Verneprosjekt i Masai Mara Stiftelsen Varde har gitt 5000 USD til et miljøprosjekt som skal være med på å sikre dyreliv og økosystem i Masai Mara

The Small World

The Small World Organisasjonen The Small World ser på utdannelse som den viktigste veien ut av fattigdom.

Koyiaki Guiding School

Koyiaki Guiding School Varde støtter en guideskole i et verneområde utenfor Masai Mara i Kenya som utdanner lokale masaier.