Hvitserk-skogen

For å kompensere for miljøskadene flyreisene til turmålene medfører, bidrar Hvitserk og Hvitserks gjester til treplanting i Masai Mara i Kenya.

Turoperatøren Hvitserk, som står bak Stiftelsen Varde, har turer som foregår i hele verden. Til mange av reisemålene må man fly. Flyreisene påvirker klimaet, og for å kompensere for miljøskadene og Co2-utslippene flyreisen medfører, samarbeider Hvitserk tett med Basecamp Explorer Kenya i Masai Mara. Basecamp Explorer Kenya har lenge også vært en av Vardes nærmeste partnere. Nå er Hvitserk i gang med å plante en egen «Hvitserk-skog». Skogen som plantes binder Co2, som er de mest skadelige gassene for klimaet på jorden.

Alle som melder seg på Hvitserk-tur, får i påmeldingsskjemaet to avkrysningsmuligheter. Det har i flere år vært mulig å gi «ti kroner pr turdag» til ulike bistandsprosjekter Varde-regi i Kenya og Nepal. Nå er det også mulig å bidra med 300 kroner til treplantingsprosjektet. 300 kroner tilsvarer planting av omtrent 50 trær og er en gjennomsnittlig klimakompensasjon for flyreisen til Hvitserks reisemål.

Alle pengene som kommer inn til treplantingsprosjektet går uavkortet til Kenya. Hvitserk har forpliktet seg til betydelige bidrag de neste årene, og vil også dekke Co2-utslipp foretatt for egne reiser.

Hvitserk og Varde har flere års erfaring i å samarbeide med Basecamp Explorer Kenya om ulike bistandsprosjekter, og erfaringen vår er svært god. Prosjektene har stort lokalt engasjement. De har fokus både på natur og mennesker – og kombinerer naturvern og arbeidsplasser og bærekraftig utvikling.

Basecamp Explorer Kenya har vært involvert i treplanting i Masai Mara siden 2002. Prosjektet har stor betydning for det sårbare og dyrerike økosystemet i Masai Mara. Målet er å plante 150 000 trær og gjenskape skog som de siste tiårene har blitt ødelagt av menneskelig aktivitet. Det skal plantes over 80 ulike tretyper og prosjektet vil skape både arbeidsplasser og inntektsmuligheter for masaiene i området. Det er gjort avtale med to lokale masai-familier om å sette av et 150 måls stort areal til prosjektet, med mulighet for ytterligere utvidelser, og det store omfanget gjør at treplantingsprosjektet vil ha stor betydning for lokalt fugle- dyrliv.

«Hvitserk-skogen» åpnes sommeren 2017. Skogsområdet ligger i tilknytning til Basecamp Masai Mara, en safaricamp mange Hvitserk-gjester er innom. Her plantet Barack Obama et tre, da han og familien besøkte Kenya i 2006 – og er man Hvitserk-gjest på safari i Masai Mara oppfordres alle til å avlegge skogen og prosjektet et besøk.

Milliontilskudd til Gaustatoppen

Gaustatoppen får en million kroner til utvikling av turmålet. Les mer

Nasjonale turiststier

Nasjonale turiststier Nå er autorisasjonskravene som skal gjelde for de Nasjonale turiststiene godkjent og i løpet av de neste årene skal inntil 15 norske stier bli autorisert, og inngå i en felles ”merkevare” som skal vise frem og ta vare på de mest populære turmålene våre.

Milliongave til Nasjonale turstier

Milliongave til Nasjonale turstier Sparebankstiftelsen DNB gir Stiftelsen Varde 10 millioner kroner for å jobbe med Nasjonale turstier. Pengene skal gå til konseptutvikling og til å utvikle to turstier på Østlandet.

Hvitserk-skogen

Hvitserk-skogen For å kompensere for miljøskadene flyreisene til turmålene medfører, bidrar Hvitserk og Hvitserks gjester til treplanting i Masai Mara i Kenya.

Frivillig arbeid i Nepal

Frivillig arbeid i Nepal Vil du oppleve Himalaya og samtidig gjøre en innsats i Nepal? Sammen med Vardes lokale samarbeidspartner tilbyr vi en unik opplevelse Everest-regionen.

Verneprosjekt i Masai Mara

Verneprosjekt i Masai Mara Stiftelsen Varde har gitt 5000 USD til et miljøprosjekt som skal være med på å sikre dyreliv og økosystem i Masai Mara

The Small World

The Small World Organisasjonen The Small World ser på utdannelse som den viktigste veien ut av fattigdom.

Koyiaki Guiding School

Koyiaki Guiding School Varde støtter en guideskole i et verneområde utenfor Masai Mara i Kenya som utdanner lokale masaier.