Frivillig arbeid i Nepal

Vil du oppleve Himalaya og samtidig gjøre en innsats i Nepal? Varde tilbyr vi en unik opplevelse

Gjennom den lille, lokale bistandsorganisasjonen The Small World har Varde bidratt i gjenoppbyggingsarbeid i Nepal.

The Small World ser på utdannelse som den viktigste veien ut av fattigdom, og arbeider tett med lokalbefolkningen i Lower Solukhumbu i Everest-området i Nepal med å bygge skoler. I Kathmandu driver organisasjonen også et overnattingstilbud for skoleelever som ønsker å ta høyre utdannelse.

Etter jordskjelvet har The Small World også drevet nødhjelpsarbeid til mennesker som ble direkte rammet – og blant annet bidratt med medisinsk hjelp og utdeling av klær, mat og vann. I tillegg har organisasjonen også bygget flere permanente og midlertidige skoler – for at ikke barna som er rammet av jordskjelvet skal miste for mye skolegang.

Hvitserk arrangerer hvert år også en tur der man kan hjelpe på  prosjekter i regi av The Small World – og kombinere frivillig arbeid med fjelltur. Turen arrangeres hver høst, og gir The Small World viktig støtte i sitt arbeid. Her kan du se en film som tidligere er laget fra turen.

Milliontilskudd til Gaustatoppen

Gaustatoppen får en million kroner til utvikling av turmålet. Les mer

Nasjonale turiststier

Nasjonale turiststier Nå er autorisasjonskravene som skal gjelde for de Nasjonale turiststiene godkjent og i løpet av de neste årene skal inntil 15 norske stier bli autorisert, og inngå i en felles ”merkevare” som skal vise frem og ta vare på de mest populære turmålene våre.

Milliongave til Nasjonale turstier

Milliongave til Nasjonale turstier Sparebankstiftelsen DNB gir Stiftelsen Varde 10 millioner kroner for å jobbe med Nasjonale turstier. Pengene skal gå til konseptutvikling og til å utvikle to turstier på Østlandet.

Hvitserk-skogen

Hvitserk-skogen For å kompensere for miljøskadene flyreisene til turmålene medfører, bidrar Hvitserk og Hvitserks gjester til treplanting i Masai Mara i Kenya.

Frivillig arbeid i Nepal

Frivillig arbeid i Nepal Vil du oppleve Himalaya og samtidig gjøre en innsats i Nepal? Sammen med Vardes lokale samarbeidspartner tilbyr vi en unik opplevelse Everest-regionen.

Verneprosjekt i Masai Mara

Verneprosjekt i Masai Mara Stiftelsen Varde har gitt 5000 USD til et miljøprosjekt som skal være med på å sikre dyreliv og økosystem i Masai Mara

The Small World

The Small World Organisasjonen The Small World ser på utdannelse som den viktigste veien ut av fattigdom.

Koyiaki Guiding School

Koyiaki Guiding School Varde støtter en guideskole i et verneområde utenfor Masai Mara i Kenya som utdanner lokale masaier.