220.000 til bistandsprosjekter

I løpet av året har fem bistandsprosjekter fått over 220.000 kroner i støtte fra Stiftelsen Varde.

Gjennom Stiftelsen Varde har 14 aktører i "fjell-Norge" samlet inn penger til fem bistandsprosjekter.

Totalt er det i løpet av inneværende år overført over 220.000 kroner til de fem prosjektene. Omtrent halvparten av beløpet er gitt til Nepal, som ble spesielt hardt rammet av det omfattende jordskjelvet i april i år.

Bwindi Hospital i Uganda har fått 3500 USD, Koyaki Guiding School i Masai Mara har fått 6000 USD, et treplantingsprosjekt ved foten av Kilimanjaro har fått 2000 USD og et senter for vanskeligstilte barn på Grønland har fått 2000 USD.

I løpet av neste år, skal det gjennomføres en ny evaluering av hvilke prosjekter som skal motta støtte fra Varde. Dersom du vil tipse oss om prosjekter du mener kan være aktuelle, kan du sende en oss en mail. Varde søker primært å støtte fjellrelaterte utviklingsprosjekter; enten det er utdanning for menneskene som bor der, miljøtiltak eller støtte utviklingen av arbeidsplasser i fjellturismen på stedet.

OM STIFTELSEN VARDE:
Stiftelsen Varde har som mål å samle flest mulig aktører i fjell-Norge som skal gi gjestene mulighet til å bidra til utvalgte utviklingsprosjekter – fortrinnsvis i populære reisemål for norske fjellturister.

Pengene som samles inn skal gå uavkortet til prosjektene. Initiativet ble lansert av ekspedisjonsarrangøren Hvitserk som i flere år har tilbudt gjestene sine en ekstraregning på «ti kroner pr turdag». Vardes øvrige støttespillere er: Vinjerock, GoExplore, Haglöfs, Fjellfilmfestivalen, Expedition Finse, Sogndal Lodge & Guiding, Fram Expeditions, Highcamp, Juvet landskapshotell, Romsdal Lodge, Lyngen Lodge, Villa Norangdal og Norsk Fjellfestival/Romsdalsvinter.

Milliontilskudd til Gaustatoppen

Gaustatoppen får en million kroner til utvikling av turmålet. Les mer

Nasjonale turiststier

Nasjonale turiststier Nå er autorisasjonskravene som skal gjelde for de Nasjonale turiststiene godkjent og i løpet av de neste årene skal inntil 15 norske stier bli autorisert, og inngå i en felles ”merkevare” som skal vise frem og ta vare på de mest populære turmålene våre.

Milliongave til Nasjonale turstier

Milliongave til Nasjonale turstier Sparebankstiftelsen DNB gir Stiftelsen Varde 10 millioner kroner for å jobbe med Nasjonale turstier. Pengene skal gå til konseptutvikling og til å utvikle to turstier på Østlandet.

Hvitserk-skogen

Hvitserk-skogen For å kompensere for miljøskadene flyreisene til turmålene medfører, bidrar Hvitserk og Hvitserks gjester til treplanting i Masai Mara i Kenya.

Frivillig arbeid i Nepal

Frivillig arbeid i Nepal Vil du oppleve Himalaya og samtidig gjøre en innsats i Nepal? Sammen med Vardes lokale samarbeidspartner tilbyr vi en unik opplevelse Everest-regionen.

Verneprosjekt i Masai Mara

Verneprosjekt i Masai Mara Stiftelsen Varde har gitt 5000 USD til et miljøprosjekt som skal være med på å sikre dyreliv og økosystem i Masai Mara

The Small World

The Small World Organisasjonen The Small World ser på utdannelse som den viktigste veien ut av fattigdom.

Koyiaki Guiding School

Koyiaki Guiding School Varde støtter en guideskole i et verneområde utenfor Masai Mara i Kenya som utdanner lokale masaier.